Trainingen

In de trainingen staat het zelf oefenen centraal. Je krijgt persoonlijke, coachende tekstadviezen.  Die zorgen ervoor dat je de principes van het aansprekend schrijven in je werk blijft toepassen.

Training: Kort en aansprekend schrijven
In deze training leer je de kneepjes van het toegankelijk schrijven. Je ontdekt hoe je een tekst schrijft die lezers aanspreekt. De training zit vol tips, adviezen en valkuilen. Het zelf schrijven staat centraal. In de training wordt geoefend met tekstmateriaal van de organisatie. Na afloop weet je hoe je een nieuwsbericht, webtekst en brief in een goede stijl zet.

Workshop: Schrijven voor internet
In deze training leer je webteksten schrijven. Je gaat aan de slag met je eigen website of je oefent webteksten die vervolgens op de site geplaatst kunnen worden. Zowel het zelf schrijven van webteksten als het omzetten van een papieren tekst in webstijl komen aan bod. Je krijgt veel tips en persoonlijke adviezen om je webstijl aan te scherpen.

Privé-training tekstschrijven
Wil je beter leren schrijven? Heb je geen tijd of zin om een groepstraining te volgen? Volg een privé-training. De inhoud wordt 100% afgestemd op jouw wensen en tekststijl. In principe bestaat deze training uit drie trainingssessies van twee uur. Tussendoor ga je op je werk oefenen. Uiteraard kun je jouw teksten tussen de sessies door voorleggen voor feedback.

Speciaal voor beleidsmakers: Nota schrijven
Niet tevreden over je nota? In deze training ontdek je hoe je een aansprekende nota schrijft. Je maakt een logische opbouw, zet de tekst in een toegankelijke tekststijl en je voegt er een moderne inhoudsopgave aan toe. Je gaat aan de slag met je eigen nota of soortgelijke tekst. Je krijgt tips en persoonlijke feedback. Aan het eind van de training ligt er een nota in een aansprekende stijl die 'schermproof' is en dus eenvoudig te lezen op een tablet.                  

Handig: Teksttraining voor managementteam
Brieven, website, folders, nota’s, jaarverslag… Wil je als organisatie één heldere stijl? Volg met het managementteam een teksttraining om hier op te sturen. In één dagdeel ken je de kneepjes van het aansprekend schrijven. Je leert teksten van medewerkers beoordelen en effectieve feedback geven. Aan het eind van de training zitten jullie qua tekststijl op één lijn.

Nog meer mogelijkheden

• Workshop artikel schrijven
• Workshop columns, speeches en weblogs
• Workshop web-notuleren
• Workshop modern jaarverslag schrijven
• Training voor (web)redacties
• Workshop eindredactie
* Minicursus spelling, als onderdeel van een schrijftraining
* Workshop zakelijk e-mails schrijven
 
 
 

Locatie
De training vindt altijd plaats bij de organisatie. Voordelen: geen reistijd en bestaande teksten kunnen snel erbij worden gehaald. Een laptop werkt handig, maar is geen must. Er kan ook geoefend worden op een bloknoot.

Trainer
De training wordt gegeven door tekstschrijver Annemies Gort. Zij heeft brede ervaring als tekstschrijver en trainer. De tips en adviezen in de training komen rechtstreeks uit de praktijk.

Reacties van cursisten

“Dit had ik tien jaar eerder moeten doen!”

“Zelf oefenen en bij elkaar kijken is leerzaam en leuk!”

“Snel tempo, veel oefenen, weinig blabla.”

“Zeer interactief en inspirerend.”

“Een heldere cursus. Ik heb geleerd om de boodschap beter over te brengen.”
 
"Praktisch; je wordt direct aan het schrijven gezet."
 
"Prima korte opdrachten, heel leerzaam. Erg gelachen om de verzamelde 'foute' zinnen."
 
 

 
Zoeken
 
 
Volg mij
 
 
Artikelen
Weg met het format!
Een modern jaarverslag
Schrap de samenvatting uit je nota!
 
Copyright © 2019 Tekstburo Gort Website: Made by Johan